Русские видео

Сейчас в тренде

Иностранные видео


Скачать с ютуб 新加坡無嘅星洲炒米! 要炒得又靚又好食,究竟幾時落咖喱粉同黃姜粉呢?【蘇施黃 教煮蘇 в хорошем качестве

新加坡無嘅星洲炒米! 要炒得又靚又好食,究竟幾時落咖喱粉同黃姜粉呢?【蘇施黃 教煮蘇 3 года назад


Если кнопки скачивания не загрузились НАЖМИТЕ ЗДЕСЬ или обновите страницу
Если возникают проблемы со скачиванием, пожалуйста напишите в поддержку по адресу внизу страницы.
Спасибо за использование сервиса savevideohd.ru



新加坡無嘅星洲炒米! 要炒得又靚又好食,究竟幾時落咖喱粉同黃姜粉呢?【蘇施黃 教煮蘇

#家常粥粉麵飯 嗱!買返嚟嘅米粉唔好即刻扔落鑊煮呀,鋪頭老闆話要先用熱水浸住米粉2分鐘,再用碟蓋住等佢熟啲就會易炒啲! __ #星洲炒米 #新加坡 #星加坡 #食譜 步驟 1 把米粉浸在熱水中約2分鐘,倒掉熱水後用碟子蓋着備用 步驟 2 煮滾水,加入少許食油和麻油,把芽菜灼8至10秒拿起 步驟 3 把叉燒、洋蔥、青紅椒及韭黃切成粗絲 步驟 4 把鮮蝦放進冰格冷藏片刻再剝殼,在蝦肉背部劃一刀,用鹽、胡椒粉、生粉、麻油、花雕酒醃片刻 步驟 5 把米粉平鋪在盤子上,加少許油拌勻 步驟 6 把雞蛋稍微打發後下鑊炒香拿起備用。 再把洋蔥、青紅椒炒熟拿起備用。 把蝦肉炒熟拿起備用 步驟 7 熱鑊下油,用慢火爆香咖喱粉和黃薑粉,鑊邊加少許上湯炒勻,加入米粉,炒至米粉上色。加入所有其他材料炒勻後,加入少量蠔油、豉油、上湯炒勻,試味調整,最後加入少許麻油拌勻上碟。 #叉燒 #洋蔥 #青紅椒 #韭黃 #米粉 #炒米 #做法 #炒法 #蘇施黃 #教煮蘇 __ Instagram:   / ah_so_good   Facebook:   / sogoodahso  

Comments